Patenttiseurannat

Patiq Oy:n toteuttama patenttien seuranta takaa, että yrityksesi tutkimus- ja kaupallisesta toiminnasta vastaava henkilöstö suunnittelee T&K ja kaupallistamistoimenpiteensä tosiaikaisen ja oikean kilpailijatiedon perusteella. 

Patenttiseurannan avulla huolehditaan siitä, että yrityksen kehittämien tuotteiden oikeuksia pystytään puolustamaan, yritys pysyy ajan tasalla teknologian kehittymisestä, ja että yritys ei itse loukkaa muiden patentteja. 

Patiq Oy:n tarjoamassa patenttiseurannassa seurataan alan myönnettyjä patentteja, patenttihakemuksia sekä hyödyllisyysmalleja. Tarjoamme palvelun aina jatkuvana sopimuksena, jossa on yhden kuukauden irtisanomisaika. Voit siis halutessasi peruuttaa seurannan vaivattomasti esimerkiksi sähköpostitse ilman erillisiä kustannuksia. Toteutamme lisäksi ennen seurantapalvelun tilaamista maksuttoman alkukartoituksen teidän kiinnostuksen kohteena olevasta teknologiasta tai kilpailevista yrityksistä. Maksuttoman alkukartoituksen avulla saatte kattavan käsityksen palvelusta, ennen kuin sitoudutte sen tilaamiseen. 

Patenttiseurannat voidaan toteuttaa monin tavoin ja useisiin eri käyttötarkoituksiin. Jotkut haluavat pysyä ajan tasalla kilpailijoiden tuotteista ennen kuin tuotteet tulevat markkinoille. Toiset haluavat puolestaan seurata useita tekniikan alueita omien teknologioiden kehittämisen vuoksi. 

Useimmiten patenttien seuranta on tarpeellista kuukauden väliajoin, joissain tapauksissa kuitenkin tilanteen päivitykset vuoden väliajoin riittävät. Koska patenttiseurannan tavoitteet, tarkkuus sekä raportointimuoto vaihtelevat, niin hinnat on vahvistettava tapauskohtaisesti. Tyypillisesti kustannukset ovat kuitenkin 300€ - 500€ per seurantakerta.
 


Referenssit

Pohtivaa, arvioivaa, osaavaa ja ammattitaitoista
— Arvo Järvinen, Teknologiajohtaja, AW-Energy Oy
Hyödyllistä päätöksiä tukevaa tietoa kustannustehokkaasti nopeallakin aikataululla.
— Anssi Kähkönen, Innovaatioasiamies, Turun yliopisto